Min Historie

Verden har ikke brug for mere tøj og keramik, den har brug for bedre tøj og unique keramik i høj kvalitet der er produceret tæt på kunderne så vi minimerer vores CO2 fodprint.

Jeg brænder for tidløse og miljøvenlige designs i høj kvalitet og for uld der luner og altid ligger øverst i garderoben. Huer, tørklæder og ponchoer som du elsker at have på igen og igen. Jeg laver low impact designs der holder længere end bare en enkelt sæson og brænder for håndlavet keramik med kant der ikke er masseproduceret langt væk og transporteret halvvejs gennem verden. Jeg elsker unik keramik hvor tingene ikke er ens.

Dette er idéen bag LotteK-Design der lige er startet op af Lotte Kibsgaard.

Lotte har arbejdet med design siden 1990erne, og når du ser hendes huer genkender du måske ChapeauSpiral huerne fra København. Måske har du oven i købet shoppet hos Lotte i undergrundsbutikken GARAGE som lå i Blågårdsgade i 1990'erne eller hos Lottes anden butik LotteK der lå i Kompagnistræde i Kbh.

Efter en pause nogle år har Lotte lige genåbnet firma i maj 2023 og satser nu bæredygtigt, Hun satser på genanvendte materialer, på Økologi og Øko tekstiler som Uld og Bambus og satser på det gode danske håndværk lavet i Danmark.

Håndværket er min Passion

LotteK-Design er drevet af Lotte kibsgaard som elsker at designe og sy produkter af kvalitetsuld og hun brænder for at lave unika keramik.  Hun elsker at bruge sine hænder og hun sætter en stor ære i selv at producere alle produkterne i eget værksted i Danmark.

Lotte har tidligere drevet firmaet ChapeauSpiral og firmaet LotteK der begge lå i centrum af København. Desuden var Lotte indehaver af undergrundsbutikken GARAGE der lå i Blågårdsgade i 1990ernes Københvan.

Lotte brænder for at gøre planeten til et bedre sted og hun ønsker at sprede “good vibes” gennem anderledes, mere holdbare og miljøvenlige designs i høj kvalitet.

Størrelser & Bestillinger

Alle Lottes huer bliver lavet i medium størrelser som passer de fleste mennesker fordi materialerne i uld kan strækker sig og fordi huerne er foret med høj kvalitet ØkoTekstil bambusjersey eller bomuldsjersey.  Derfor sidder huerne rigtig godt på hovedet og de passer langt de fleste mennesker.

Hvis du bruger en særlig lille eller en særligt stor størrelse så send en mail til Lotte på: info@LotteK-Design.com

Lotte laver gerne huerne i andre str,  - det koster fuld pris at bestille.

CO2-Fodprint


Lottes produktion foregår i eget værksted på Sydlangeland - ALT er syet i Danmark, herved sikres den højeste kvalitet. Vejen fra min produktion på eget værksted i Danmark til dig som forbruger er kort - jeg gør alt muligt at minimere mit CO2 fodprint. 

Jeg lægger stor vægt på at ulden og mine materialer så vidt muligt kommer fra kommer fra Europa og at de er produceret skånsomt overfor miljøet.

Jeg sender varerne i genbrugsemballage og biologisk nedbrydelige materialer. 


Valg af materialer


Jeg satser 100% bæredygtigt og anvender genanvendt uld, økotekstiler i 100% ren uld og økotex bambus.

Jeg er meget glad for den genbrugs uldjersey som ponchoerne, tørklæderne og nogle af huerne er syet i. Denne bæredygtige uldjersey er lavet af mindst 50% genanvendt uld. Derfor er den et standardmateriale i ca. 20 farver. Farverne ændrer sig en smule fra år til år, men mange af farverne er standardfarver der går igen.

Den rene 100% ØkoTekstil valkede uld er også et standardmateriale i ca, 19 farver.


Modellerne fremstillet heraf er standardmodller og du kan bestille i andre størrelser mod ekstra betaling. Jeg laver også gerne bestillinger til børn. Skriv en mail til info@LotteK-Design.com.


Alle huerne er foret med Øko Tekstiler af enten Bambus eller Bomuld. Jeg er på vej henimod kun at bruge ØkoTex bambus, da bambus er en meget hurtigt voksende plante og er den plante der optar aller mest CO2 fra atmosfæren. Bambus er det nye Sort.

Kvalitetssikring


HVAD ARBEJDER LOTTE FOR?


Hos Lottek-Design drømmer vi om at flere og flere vælger at handle Dansk. Hvert eneste produkt Lotte syer i uld og drejer eller pølser op i ler, er fremstillet med stor passion og målrettethed. Lottes produkter er af høj kvalitet og de holder i mange sæsoner. De er inspireret af naturen - og er i tidløst design vi går ikke op i Trends og Mode, til gengæld dyrker vi høj kvalitet og rene materialer. Lotte elsker naturen og hendes passion er at dyrke originale og miljøvenlige designs, som får dig til, at føle dig godt tilpas og som du kan bruge igen og igen år efter år.


Jeg håber du kan lide mine grundværdier og at du vil være med til, at gøre verden til et bedre sted når du handler mine danskproducerede uld og keramik produkter.


Min drøm er at vækste så jeg kan ansætte mennesker der har brug for en hjælpende hånd fra mit nærområde. Jeg oplærer dem i at sy, køber nogle brugte symaskiner som mine ansatte får hjem på deres bopæl. Mine ansatte skal kunne arbejde hjemmefra og sy når de kan. Jeg varetager unika processerne og mine ansatte varetager resten, såsom isyning af label og foret.


Kh Lotte Kibsgaard